Snart pizza

Hej!

Sitter hemma hos mamma nu fast vi har varit hemma ett tag för åkte hem i princip direkt efter att jag hade kommit till henne på jobbet och så var vi in på Konsum i Djurås och handladehem till wok men båda blev väldigt sugna på pizza när vi kom hem så ringde och beställde för en liten stund sedan så ska snart åka och hämta maten snart. Det blir både Hawaii och Azteka så hoppas verkligen att dom smakar lika gott som jag minns att dom gjorde förut, annars blir jag riktigt besviken.


Väder

Yes! Kollade precis vädret på SMHI´s hemsida och det visar att det ska bli fint väder hela helgen och det låter väldigt bra, för på Lördag ska vi på Rättviks marknad och då skulle det bli runt 19 grader och det är rätt hyfsat eller nej förresten det är helt otroligt att det ska bli så varmt för en gångskull när jag är hemma. Och på Fredag ska vi ju åka upp till stugan och då skulle det också vara 19 grader så ska njuta av solen och värmen så länge som jag är här uppe. Fast vädret idag såg inte lika lovande ut för det visade att det var 14 grader och regn i Falun och jag hoppas på att det inte regnar när jag är framme för har bara min skinnjacka och den håller ju inte så bra mot regnet.

Nu är det bara 21 minuter kvar tills vi ska vara i Borlänge så ska väl snart ta och packa ner datorn så det bara är att gå av när tåget stannar. Men har iaf resväskan med mej vid min plats nu så det går iaf fort att stoppa ner grejerna.

På tåget..

Hej!

Sitter på tåget från Stockholm nu eller ja har gjort det ett bra tag nu nästan 1 timme för att vara exakt och har typ 1timme och 30 minuter kvar tills jag är framme i Falun och direkt när jag kommer av tåget tror jag att jag ska gå in och byta om för det ser inte ut att vara så fint väder här uppe som det var hemma. För jag har bara klänning och leggings på mej nu men som tur är så la jag ner mina jeansleggings i resväskan så det är lätt att byta om iaf. Men innan jag är framme i Falun så måste jag byta tåg i Borlänge och bara hoppas på att vi hinner med tåget därifrån och vi har inte mkt tid på oss när vi kommer fram. Så förhoppningsvis så går det tåget från samma perrong som vårat tåg kommer in på annars vet jag inte hur det ska gå, i värsta fall får jag väl höra om man får åka buss istället för att åka med tåget.

När vi kom fram till Stockholm så skulle jag gå och kolla vilket spår det här tåget skulle gå ifrån sen men gick fel, borde ha kommit ihåg det då jag har varit på Centralen i Sthlm ett antal ggr, men tillslut hittade jag på det och sen kunde jag gå och äta. När jag var färdig med lunchen så fick jag lov att leta upp en toalett och när jag var påväg dit såg jag att det fanns Espressohouse så när jag var klar gick jag och tog ut pengar och gick sedan tillbaka för att köpa en stor Chai-latte, kan säga att min dag var räddad tack vare det.

Just nu lyssnar jag på lite musik medans jag bloggar och tänkte sitta med datorn tills vi är framme i Borlänge så hade tänkt att läsa lite bloggar och även kolla lite väder, kan ju vara bra att veta vad det blir för väder när jag är här uppe. Men något som är typiskt var att när jag satt på bussen till stan så sa dom på radion att i Götaland så kunde det bli upp emot 25 grader i helgen, visst väljer jag helt fel helg att åka hit på? Men såg på SMHI´s hemsida att vi skulle få 19 grader på Fredag så mamma sa att vi skulle åka upp till stugan då och lägga oss där och sola, det tycker jag låter som en alldeles utmärkt ide, tackar aldrig nej till att få ligga ute i solen och sola och njuta av värmen. Menar förhoppningsvis så hinner man få någon tillstymmelse av färg innan vi åker till Korfu, och nu låter det på Therese som att jag inte behöver åka tåg till Arlanda för dom skulle nog också boka hotell där, så hoppas på att dom får tag på nått nu då.

090429

God morgon..

Sitter på tågstationen nu och väntar på att mitt tåg ska komma men det kommer ju inte fören om lite mer än 1 timme för fick lov att vara här innan avgångstiden från Göteborg för att jag skulle kunna få ut mina biljetter så så fick lov att gå upp vid 06.45 och var rätt trött efter att inte ha fått sova särskilt mycket inatt. Men jag kommer iaf iväg idag och det är huvudsaken och har fått tag på biljett till Falun också för kollade på sistaminuten biljetterna nu när jag kom hit och fick en biljett från Stockholm för under 200 kronor så det kändes väldigt bra. Menar en biljett som normalt kostar 400-500 kronor fick jag betala 200 kronor för, biljetter till Sthlm betalade jag 52kr för och den till Falun kostade 153 kr tror jag att det var.

Är framme i Falun runt 15.30 och då går jag direkt upp till mamma eftersom jag inte vill gå runt med resväskan på stan, men om det är fint väder så går jag ner på stan en stund och går där ett tag, för vet inte om jag vill vara med mamma på jobbet nu eftersom nån person på jobbet har klagat på att jag har varit där. Mest på att jag har suttit ute i korridoren med mammas dator, men saken är den att det var min egen dator som jag satt med och vi sa det att det alltid finns någon som måste ha något att klaga på.

Det är ju 29 April idag så det är ju snart Maj och nu är det 16 dagar kvar tills vi åker till Korfu och det känns riktigt skönt att få komma till solen och värmen på riktigt igen, visst det är fint väder här och kommer säkert bli ännu finare men det kommer ju inte komma upp i den värmen som vi kommer ha när vi är på Korfu.


Nattinlägg

Hej!

Alarmet ringde nyss och nu sitter jag här med datorn och fick se att jag hade blivit övebjuden i auktionen om tågbiljetten till Stockholm så nu är det 4 minuter kvar till auktionen är slut och jag har det högsta budet som ligger på 37 kronor så hoppas på att jag vinner.


Och nu är auktionen avslutad och jag kan andas ut för vann precis auktionen med ett bud på 52 kronor inte illa för en tågbiljett som egentligen ligger på 300-400 kronor kanske till och med mer. Nu har jag inte tid att sitta här mer ska bara betala biljetten och sen gå och lägga mej.

Sista inlägget

Hej!

Ska alldeles strax gå och lägga mej men tänkte att jag skulle hinna att skriva ett inlägg först, ska ju åka hem imorn det blev klart vid lunch idag då jag kom på att Sj auktionerar ut tågbiljetter på Tradera där auktionerna börjar på 1 krona så la ett bud på en biljett till Stockholm och efter det tar jag tåget till Borlänge. Så det känns bra att jag kom på det för sparar flera 100 kronor på att göra på det sättet mot att köpa biljett normalt för det skulle gå på närmare 300- 400 kronor.

Nej nu borde jag gå och lägga mej eftersom jag ska upp tidigt imorn och vill vara utvilad när jag sitter på tåget har ingen lust att somna iaf inte på första tåget eftersom det inte tar så lång tid innan vi är i Stockholm.

Uppdatering

Hej!

Sitter hemma hos min syster just nu och har precis ätit lunch eller ja så mycket till lunch var det väl inte åt bara en risifrutti men fick i mej någonting iaf och det är väl det som är huvudsaken. Therese och Max kom precis hem efter att ha lämnat Ida på dagis och Max berättade att vi skulle gå till lekparken efter att Therese hade gått till jobbet, sen måste vi även komma ihåg att vi ska hämta Ida på dagis mellan 15.30 och 16, men det ska nog gå bra.

Så nästa inlägg blir nog skrivet ikväll tror jag annars om jag inte hinner göra det då så skriver jag imorn funderar ju på att åka hem till Dalarna imorn om det finns biljetter annars går jag till skolan. Om det inte finns biljetter då åker jag på Torsdag istället har ju ändå inget att göra här hemma så kan lika gärna åka, fast ska kolla priserna innan jag bestämmer mej.

090428

God morgon..

Sitter i skolan just nu hann inte skriva något inlägg imorse innan jag åkte till skolan men passar på att göra det nu, visst jag sitter på föreläsning så borde koncentrera mej på den men jag kan allt det han pratar om sen innan för vi pratade om det på gymnasiet. Vissa föreläsningar känns faktiskt ganska onödiga att gå på ibland som den här tillexempel när jag redan kan allt som dom pratar om, men visst då får jag en chans att känna mej duktig vilket inte händerallt för ofta i skolan.

Det är ju Valborg och 1a Maj nu senare i veckan så hade först tänkt att jag skulle åka hem till Dalarna men ändrade mej när jag såg biljettpriserna men nu har jag ändrat mej igen för att jag kom på att det är Rättviksmarknad till helgen och vill gärna gå på den, även om jag kanske inte köper något. Sen funderar jag på att höra med mamma och vi inte kan åka till kyrkogården på Fredag till pappas grav eftersom han skulle ha fyllt år då, kommer säkert kännas väldigt konstigt att komma dit igen efter 8 månader men tror att jag klarar det.

Ska även höra med mamma om vi kan äta Thai mat har varit sugen på det så himla länge men det har bara inte blivit av att vi har ätit det, vi har alltid beställt på ett ställe i Dala-Floda men vet inte hur dom har öppet nu över helgen så kanske vi ska testa och göra thai mat istället.

Nej nu ska jag ta och fortsätta att lyssna på föreläsaren, så tar och skriver senare idag eller ikväll.


Måndag= Skola

Hej!

Sitter i skolan och har lunch fast börjar snart igen men tänkte att jag skulle hinna med att skriva ett inlägg innan det. Idag går jag i skolan till 17 tror jag att det är sen ska jag försöka få med mej min syster och åka och träna men får väl se hur det blir med det nu när Max är sjuk igen.

Måste även komma ihåg att jag ska lägga in mina räkningar innan den 30e och då försvinner i pricip halva studiebidraget ja kanske till och med mer, önskar att jag hade ett extra jobb så jag kunde få in lite mer pengar det är inte alls roligt att stå där varje månad och undra över hur pengarna ska räcka. Även om det inte verkar som att jag har det problemet så är det så och ska försöka att inte handla så mycket onödiga saker nu framöver, menar åker ju på semester om 18 dagar och kan ju vara roligt att ha lite pengar då också.

Men det ser ut som att jag kommer få in lite pengar i sommar och det är ju jag väldigt glad över, för 11 och 12 Juni har jag intro och sen 16e ska alla nya vikarier ha möte. Sen börjar jag jobba v26 även om det bara är 3 dagar i Jumi där men blir ju 6 dagar sammanlagt. Och som det ser ut för tillfället så kommer jag jobba runt 44 dagar i sommar och det känns väldigt bra.  

Nu måste jag sluta för nu kommer föreläsren in och ska börja.

Gårdagens sista inlägg

Hej!

Eller vad man nu ska skriva så här på natten som det har hunnit bli, har legat och kollat på tv och film ända sen jag kom hem lite före 13 idag men har inte känt för att göra något annat så tyckte att det var helt okej. Först började jag med att kolla på Sex and the city the movie och eftersom jag kände mej väldigt känslig så satt jag och grät en massa, när den var klar så kollade jag på One Tree Hill för att sedan titta på Gossip Girl. Efter det så började jag att kolla på Wipeout och när det nästan var slut bestämde jag mej för att kolla på Bring it on again istället. Efter det så kollade jag på en Callgirls dagbok som tyvärr var sista avsnittet idag och sen det tog slut så har jag bara slö tittat på tv medan jag har suttit med datorn.

Nu känner jag mej väldigt trött så funderar på att gå och lägga mej men kanske inte somnar direkt men kommer iaf sova skönare där än vad jag skulle göra i soffan. Visst soffan är rätt så skön att sova på men eftersom den inte är så stor så får jag så himla ont i nacken när jag vaknar sen och det sitter i ungefär halva dagen sen.

Nej nu säger jag god natt och går och lägger mej i sängen.

/ Bea

Söndag 26 April

Hej!

Nu har jag äntligen tid att skriva ett inlägg var ju på middag hos min syster igår och det var jättetrevligt och god mat, det var jag som fick göra den eftersom Therese fick lov att åka med Max till Vårdcentralen eftersom han har fått öroninflammation igen, det är typ 7-8 gången han har det nu sen i December. Men jag fick i mej lite för mycket vin för hade tänkt att jag och Therese kunde dela på min flaska men hon ville ha rött vin så jag fick dricka av mitt eget och drack ur hela flaskan så sov gott inatt iaf.

Har ju ställt alarmet på 09 eftersom jag skulle följa med Ida på stan och köpa en födelsedags present åt hennes kompis men vaknade redan vid 08 och var pigg så klädde på mej och tänkte gå till dem men som tur var kollade jag busslistan nere i "centrum" och då skulle det komma en buss 5 minuter senare så stannade och tog den ist. När jag kom dit så stog Ida i duschen men hon var snart klar sen skulle vi bara fläta hennes hår men det var jättesvårt för hon hade såna väldiga tovor men fick till det tillslut. Kom på den smarta idén att vi skulle åka till Maxi och köpa present ist så vi sprang till bussen och hade turen att hinna med den. Vi var klara runt 10.20 och gick ner till bussen och hade oturen att precis missa den så vi fick sitta och vänta på nästa buss i 30 minuter men det gick så bra så det var bara Ida som var lite rastlös.

När vi kom hem så stannade vi ute en stund för att sedan gå in och äta lunch sen var det dags för Christian och Max att gå och lämna Ida på kalaset så då passade jag på att gå och ta bussen hem. Väl hemma kröp jag ner i sängen igen och har legat här ett bra tag nu och det är så skönt men har ändå inget annat att göra så det spelar ingen roll. Just det när vi var på Maxi så köpte jag 2 nya filmer till mej själv så kanske ska kolla på en av dem nu, blir helt perfekt kanske hinner se båda innan One Tree Hill börjar.

Som vanligt har jag kollat efter tågbiljetter tills vi åker till Korfu men vet inte riktigt hur jag ska göra men ska ringa och prata med mamma och höra om hon kan fråga Mattias när han tror att dom kommer till Arlanda.

Kvällen

Sitter här i köket för en gångskull och är halvt påklädd har faktiskt lyckats få på mej både underkläder och klänningen som jag tänkte ha på mej ikväll fast har inte bestämt mej än eller om jag ska testa en annan klänning också. För måste ha ett par leggings till och om jag har den här klänningen så blir de helt svart fast som sagt får se, men måste börja göra mej klar snart för bussen går 16.53 och vill inte missa den för då får jag lov att gå hem till Therese och det vill jag inte för nästa buss går 1 timme senare.

Måste ju hinna att fixa håret och sminka mej också innan det är dags att gå till bussen men det brukar gå rätt så snabbt eftersom jag inte använder så mycket smink nuförtiden bara mascara och ögonskugga, mitt ansikte har blivit så torrt efter att jag användt en massa puder och sånt förut men nu är det slut med det.

Får se om det kommer något mer inlägg ikväll isf blir det när jag kommer hem men vet inte när jag gör det, men kan tänka mej att det inte blir allt för sent eftersom Therese ska iväg och jobba imorn bitti.

090425

Hej!

Jag skrev ju tidigare att jag skulle ta och diska efter att jag hade gått in från balkongen men det har bara inte blivit så men nu måste jag ta och göra det, för sen är det dags att hoppa in i duschen. Eftersom Theres ringde för en liten stund sedan och frågade om vi kunde träna imorn kväll istället, hade totalt glömt att vi hade bestämt att vi skulle träna idag, sen frågade hon om jag hade hämtat mina grejer hos dem som vi hade med oss hem från Dalarna så sa nej. Och då frågade hon vad jag skulle göra ikväll så sa att jag inte skulle göra något speciellt och då sa hon att jag kunde väl komma och äta middag med dem ikväll för Christians bror skulle också komma.

Så ska ta och gå in och kolla i garderoben efter något snyggt som jag kan ha på mej ikväll kanske blir en klänning eller nått par av mina jeans leggings tillsammans med en fin top.

Dessutom ringde mamma alldeles nyss också och sa att jag hade ringt men det har jag inte alls gjort och har inte ens rört min hemtelefon idag fören hon ringde, så det är ju riktigt konstigt.

Nej nu måste jag sluta svamla och gå in och diska annars kommer jag aldrig få det gjort.

Uppdatering

Hej!

Nu sitter jag här i soffan och håller på och kollar på tågpriser och tider men det är sjukt att det ska kosta så himla mycket att åka tåg. Har kollat upp en massa olika alternativ och det absolut billigaste är att jag tar tåget upp till Borlänge när vi ska åka till Korfu, men då måste jag sitta i Örebro i öven 1 timme och vänta på tåget där och det är inte så himla kul. Har även kollat på om jag skulle åka direkt till Arlanda men det är sjukt dyrt och sen har jag även tittat på om jag skulle ta tåget till Stockholm och ta Arlanda express eller flygbussen ut till Arlanda men än har jag inte hittat ett rimligt pris. Men får som sagt fortsätta och leta tills jag vet hur jag ska göra för åker jag till Stockholm eller Arlanda lite tidigare så hinner jag äta något innan dom andra kommer för dom skulle jobba heldag då och mamma sa att vi kunde räkna med att dom var framme mellan 21 och 21.30. Så får kolla priserna igen och sen bestämma hur jag vill göra, för åker jag till Borlänge hinner jag inte få något att äta.

Ska väl snart gå in och börja diska men det är ju så himla tråkigt, men när jag är klar med den så måste jag gå in och duscha så jag får bort solkrämen som jag smörjde in mej med idag. Bränner mej väldigt om jag inte använder solskyddsfaktor så därför köpte jag ju en på stan förra helgen.

Vackert väder

Hej!

Just nu sitter jag ute på balkongen och njuter av det fina vädret som vi har här men det verkar som att det är lika fint väder i nästan hela Sverige, ringde mamma för en liten stund sedan för att jag skulle retas lite men dom hade också fint väder och varmt. Så det gick ju inte så bra men när vi inte har så bra väder så har vi ändå varmare än vad dom har där uppe i Dalarna så det är så himla skönt att bo här nere och inte ha så jättekallt när det är vinter.

Tyvärr så har jag ju inte sol på min balkong hela dagarna utan den försvinner någon gång vid 13 eller 14 så då får jag väl gå in och ta tag  i disken som jag lät stå igår, var så himla trött så gick raka vägen in i sängen och la mej.  Men idag ska jag iaf ta och diska även om det inte är så roligt så är det något som behövs göras och det tar ju faktiskt inte så himla lång tid när man är ensam.

Har även suttit här ute och läst i våran bok som vi har : Den Grekiska övärlden  och har hittat lite fler ställen som vi absolut måste åka till närmvi är på Kofu, fast får väl se hur mycket vi hinner med. Har ju som jag skrivit tidigare bestämt att vi måste åka och hälsa på Nicos och äta på hans restaurang i Moraitika.

Blandat

Hej!

Kom hem för en liten stund sedan men ska snart gå igen för ska gå ner till affären och kolla om dom har något gott som jag kan laga till och äta ikväll, är sugen på nått gott kött och sen ha klyftpotatis och sås till det sen. Men får väl se vad dom har först me någonting borde dom ha som jag kan laga till, ska även komma ihåg att hämta ut mitt paket när jag ändå är där för det kom i Måndags men hann aldrig hämta ut det då och kände inte för att gå dit igår när jag hade kommit hem.

Men iaf tog ju bussen ner på stan på förmiddagen eftersom jag skulle fixa ett nytt pass eftersom jag inte kan hitta på mitt gamla pass och det gick hur bra som helst och hon på Polisen sa att jag bara behövde anmäla mitt pass borttappat innan jag kunde hämta ut det andra. Så fick ett nummer som jag kunde ringa för hon trodde att dom som hade hand om sånt var på lunch men jag hade turen att den polisen inte hade hunnit gått på lunch och han var hur trevlig somhelst och skojade en massa med mej. Men innan jag fick komma fram så kom det in en jättesnygg kille och frågade om det inte var några kölappar men jag sa att det inte var det utan att det var bara att sätta sej och vänta. Lagomt till det var min tur så kom killens kompisar och den ena såg också rätt bra ut, det är inte ofta man ser snygga killar hos polisen. När jag skulle till och gå hörde jag iaf vad killen hade för ärende dit, han ville anmäla en misshandel, det lät ju verkligen inte bra.

När jag var klar där så gick jag till skolan och hade oturen att föreläsningen redan hade hunnit börja så därför smög jag in och fick sitta längst bak, vilket inte är bra för mina ögon för måste anstränga mej så himla mycket då, även om jag använder mina glasögon. Efter att föreläsningen var slut så gick jag ner på stan igen och kollade lite i affärer sen bestämde jag mej för att gå in på systemet och handla lite gott att dricka, måste ju passa på nu när jag har fyllt 20 och får handla. Blev iaf några cider och en flaska vitt vin så nu har jag något gott att dricka till middagen ikväll, ska bli riktigt gott, brukar börja med en flaska cider medan jag lagar maten.


Nu kom jag på att jag måste berätta att vi var in på Panduro i Örebro igår och jag köpte en smyckes sats så man kan göra halsband, örhängen och armband och började lite smått när vi kom hem igår och har hunnit göra en massa grejer eller har gjort mest armband men blir riktigt nöjd med demhar även hunnit göra 2 eller om det är 3 olika halsband också. Sen har jag gjort 3 olika par örhängen men ska göra många fler när jag kommer hem från affären för tycker att det är så himla roligt.

090424

God morgon!

Vaknade för en liten stund sedan och sitter i soffan just nu och kollar på Våra bästa år som började nu, när det är slut så ska jag ta bussen ner till stan för att gå till polisen och skaffa ett nytt pass eftersom jag inte kan hitta mitt pass. Trodde att det låg hemma hos mamma eftersom jag hade det när vi var till Gran Canaria så trodde att det låg tillsammans med mammas pass och alla våra papper. Men jag kunde inte hitta det någonstans så tänkte att jag skulle leta här hemma men hittade inte det här heller, så därför ska jag gå till polisen idag får göra det direkt sen eftersom dom stänger klockan 15 idag. Jag kan tycka att det är en riktigt dum tid att stänga på med tanke på att det är så himla mycket folk som jobbar och går i skolan som kanske inte har möjlighet att komma iväg en stund.

Efter att jag har varit där så går jag direkt till skolan för att lyssna på en föreläsning på 1,5 timme och när den är slut så tar jag bussen hem och lagar något gott att äta. Just det måste gå in på affären och köpa bland annat mjölk och något pålägg för vill kunna göra Chai latte nu när jag har köpt hem te till det. Just det måste ta och kolla på tågbiljetter till i Maj också måste bestämma mej för när jag ska åka och om jag ska åka till Arlanda eller till Borlänge. Alltså visst det är mycket billigare för mej att ta tåget till Borlänge än vad det skulle kosta för mej att åka till Arlanda men det handlar om tid också så iof sitter jag hellre på tåg till Arlanda i 1timme och 38 min än att sitta på ett tåg till Borlänge i 4-5 timmar.

Uppdatering

Hej!

Nu har allt främmande åkt hem och jag sitter här ensam i mammas vardagsrum eftersom Therese gick in och skulle lägga barnen och mamma sitter uppe vid datorn. Vi hade räknat med att vi inte skulle vara lika många ikväll som vi var igår men det var vi nästan för igår var vi 12 och idag blev vi 11 så det var ju nästan lika många. Men nu är det slut med kalas för den här gången och imorn åker vi hem till Skövde igen men ser inte fram emot att komma till en tom lägenhet, hade varit så skönt om man hade nån som väntade där hemma. Men så är ju inte fallet för mej och kommer säkert dröja ett bra tag till innan det kommer vara så också, för på kärleksfronten så står det helt still för mej har gjort det ett bra tag nu. Skrev ju i Söndags att jag skulle äta middag med en kille nån helg framöver men orkar inte bry mej om honom längre för han säger att vi är så olika och därför tvekar han om vi skulle passa ihop. Och sen tycker han att jag måste öppna mej mer för att det ska funka och när jag börjar göra det så slutar han höra av sej igen och då kommer minnena tillbaka varför jag inte vill öppna mej så mycket för en kille, inte fören jag är säker på att han känner lika.

Men imorn då så ska vi försöka åka rätt tidigt eller ja det betyder att vi ska åka efter frukost och det är väl någon gång mellan 9 och 10 så blir ungefär som i Tisdags. Tror även att vi skulle stanna till i Örebro på hemvägen för det lät som att Tessa ville in och köpa Chai te på Espressohouse och det finns inne på Marieberg. Deras Chai- latte är ju så himla god som jag har skrivit ett antal gånger förut och när jag och mamma åkte till Skövde efter påsk så köpte hon chai te där så nu har vi gjort en massa Chai-latte här hemma. Så ska köpa det imorn så kan jag göra Chai-latte och dricka när jag vill.

Därför hinner jag inte skriva något imorn på dagen men kommer antagligen ett inlägg imorn kväll eller som värst kommer det på Fredag beror på vad jag hittar på när jag kommer hem.

Uppdatering

Hej!

Just nu sitter jag och kollar runt lite på nätet medan mamma jobbar, gick på lunch strax före 12 och var klara lite före 13 och då gick vi in på kontoret men sedan gick vi ner till ett Café som ligger inne i gallerian här nere och köpte oss en varsin Chai-latte. Den var rätt så god mycket godare än den som vi drack på Waynes förut men inte godare än den på Espressohouse, den är helt underbar.

Har även passat på att kolla lite tåg tider och priser tills jag ska åka upp i Maj när vi ska åka till Korfu skulle ju egentligen ha åkt med Therese och dom till Arlanda men hon får inte ledigt och därför måste dom åka på natten och då kan jag inte åka med dem för jag skulle inte hinna med vårat plan då. Så därför tänkte jag att jag skulle ha tagit tåget upp till Arlanda men när jag kollade priserna så tänkte jag om och kollade på priser till Borlänge istället och det skulle bli mycket billigare, för till Arlanda skulle det kosta runt 400kr medan till Borlänge så skulle det kosta runt 200 kronor så känner att jag hellre lägger mindre pengar på det och spar pengarna istället.

Snart ska Therese, Ida och Max komma hit och hälsa på och sen hade jag tänkt att åka med dem hem igen, eftersom mamma ska på hembesök lite senare på eftermiddagen, hade ju egentligen varit jätteroligt om jag hade fått följa med men förstår ju att det inte går. För hon ska till ett gruppboende här inne i stan och jag har varit på praktik där och och hade väldigt roligt där.

Onsdag 090422

Hej!

Just nu sitter jag här på min mammas jobb och vi kom hit alldeles för en liten stund sedan, alltså jag vet att jag är ledig och så, skulle mycket väl kunna ligga hemma och sova. Men jag är en sån där person som har jättesvårt att somna om när jag väl har vaknat eller så kan jag inte somna om överhuvudtaget, så därför bestämde jag mej igår för att jag skulle följa med mamma till jobbet idag. Och sitter inte bara här utan får en massa saker att göra, eller ja brukar få hjälpa mamma med lite grejer när hon behöver hjälp och sen ibland så har jag fått hjälpa andra på kontoret också.

Senare idag så ska Therese och barnen komma hit och hälsa på för mamma ville att dom skulle komma så att hennes kollegor får se hennes barnbarn, för hon brukar prata om dem väldigt mycket. Och vissa har inte träffat Ida och Max och om dom har gjort det så var det väldigt längesedan.

Får uppdatera någon gång under dagen eftersom jag inte har så mycket att skriva om just nu.

Om dagen

Hej!

Nu kommer ett kort inlägg om dagen ska se till att hinna publicera det innan klockan blir 00, men det ska jag hinna med.

Men iaf nu sitter jag i soffan hemma hos mamma eftersom jag, Therese, Ida och Max åkte upp hit idag för att gratulera mamma som fyller år idag, men eftersom hon inte var hemma när vi kom hit så åt vi bara mellanmål och sen gick vi upp till Mattias och Christin eftersom vi skulle äta middag hemma hos dem. Men när vi kom dit fick vi veta att vi skulle äta hemma hos mamma istället eftersom det skulle komma folk hit och gratulera henne, så vi packade ihop alla grejer och gick tillbaka hem igen. Efter en stund kom mamma hem och då fick hon sina födelsedags presenter av oss men hon tyckte att hon hade fått den bästa presenten och det var att vi kom upp på hennes födelsedas, för annars skulle inte hon få träffa dom andra fören efter att dom kommer hem från USA i slutet på Maj.

Tror att maten var klar någon gång efter 18 iaf och samtidigt kom dom första gästerna men dom satt sej i soffan och pratade medan vi andra satt och åt. Sen berättade dom att presenterna skulle komma lite senare och då visade det sej att mammas kusin och hans fru och sen deras äldsta dotter också skulle komma och det visste inte mama om. Dom som var här innan var iaf Linn som är en dotter till henne som skulle komma senare och sen hennes moster Cathrin, dom kom från Borlänge medan dom andra åkte från Dala- Järna. När dom kom så hade dom med sej 2 stora presenter till mamma och en lite mindre till mej som var min student present och Ida och Max fick även en varsin present.

Mamma fick en jättefin takkrona som man sätter stearinljus i och sen öppnade hon det andra paketet och började skratta för dom hade köpt en sockervadds maskin åt henne, hon har sagt för längesedan att hon ville ha en sån för hon älskar sockervadd. Jag då fick en förstahjälpen låda med lite välbehövliga grejer i och lådan var riktigt fin.

Ida då hon fick ett silverhalsband med en Blåklocka på eftersom det är Dalarnas landskapsblomma, jag har en likadan som jag fick när jag döptes och tror faktiskt om jag inte minns fel så fick jag den av Christina och Gunnar precis som Ida. Max öppnade sen sitt paket och blev jätteglad för han hade fått en Dalahäst och efter det så sprang han runt med den i hela huset och visade stolt upp den för alla som var här.

Strax efter 21 så åkte Linn och Cathrin hem till Borlänge då C skulle upp och jobba imorn, Mattias och Christin åkte lite efter dem då Christin också skulle iväg och jobba imorn. Men Gunnar, Christina och Helena stannade en liten stund till så vi stog inne i köket och pratade lite om kök och sånt eftersom mamma har nytt kök som jag har skrivit förut.

Barnen hade iaf gått och lagt sej och efter mycket knöl så lyckades båda somna och även Theres så nu är det bara jag och mamma vakna men vi ska nog också lägga oss snart då mamma ska jobba imorn och jag ska följa med henne. För jag tycker att det inte spelar någon roll vad jag gör när jag är ledig och dessutom kommer jag inte kunna sova så länge imorn för den delen heller. Är inte roligt att vara ensam heller för Tessa och barnen ska åka till Dala- Floda och hälsa på en kompis som bor där och då skulle jag ju bli ensam hemma.

Nu ska jag iaf gå och lägga mej/ Bea


Blandat

Hej!

Som sagt det där med städningen har inte gått så himla bra idag men har iaf fått lite gjort men just nu sitter jag och kollar på City akuten fast jag skrev förut att jag inte fick kolla på tv fören jag var klar med städningen. Men kände att det behövdes en paus för att jag ska kunna ta tag i det igen så tänkte kolla klart på de här nu och när det är slut så tar jag tag i städningen igen och ska även ta och packa också. För jag tänkte åka hem till Therese mellan 09 och 09.30 imorn så hade inte tänkt att jag behövde gå upp så tidigt istället går jag upp kanske 20-30 minuter innan bussen ska gå.

Uppdatering

Okej det här med städningen kanske inte går så jättebra för mej men funderar på att forsätta städa nu fram tills City akuten börjar eller ja måste sluta lite före det, för måste hinna göra iordning middagen också men tror att jag ska kunna hinna med allt som ska göras här tills dess. Var ut med lite grejer till förrådet tidigare och passade även på att lägga ut mina vinter jackor för dom tror jag inte behövs längre, fast kanske skulle ringa mamma och höra om jag behöver jackan nu när vi åker upp eller om det räcker att ha vår jacka då.

Nej nu ska jag väl slita mej härifrån och gå och fortsätta att städa men har fortfarande samma mål att det ska bli snyggt och fint här hemma när jag har städat klart, förhoppningsvis blir jag klar annars får städningen fortsätta på Torsdag när vi kommer hem.

Städning

Hej!

Lunchen blev inte så lyckad idag för jag passade på att köpa en paj på affären när jag ändå var där så att det skulle gå fort så jag kunde börja med städningen men usch den smakade inte alls gott men lyckades få i mej ungefär halva iaf. Sen började jag att städa och det har gått riktigt bra faktiskt har hunnit med att vika ihop och lägga in en massa i garderoberna och sen har jag tagit en massa skräp som jag hittade på och lagt dom i kassar som jag ska gå ut med lite senare. Ska alldeles strax fortsätta med städningen men kände för att ta en liten paus och försöka tänka över vad jag ska ta tag i när jag börjra igen, sen måste jag ju även ta och packa också eftersom vi åker upp till Dalarna imorn visserligen åker vi hem på Torsdag igen så behöver inte ha så mycket med mej men lite grann kan behövas.

Jag är faktiskt ganska omöjlig när det gäller städning för visst jag kan städa och när det väl blir klart så ser det riktigt bra ut men det är just det där med att börja och sen när jag väl börjar så är jag en sån där person som börjar på flera ställen samtidigt. Och det är verkligen inte bra för man ser ju aldrig några framsteg när jag gör på det sättet, men nu har jag bestämt att det måste bli klart ikväll och får inte kolla på någon tv förens det är klart.

Just därför måste jag gå och fortsätta för vill kunna kolla på City akuten ikväll det får jag absolut inte missa.

Skola

Hej!

Har varit i skolan idag började redan vid 09 med föreläsning och slutade för en liten stund sedan så just nu sitter jag kvar i skolan för att vara duktig och plugga lite grann, men tänkte att jag skulle ta bussen hem om en liten stund och då ska jag bara lämna väskan. För sen ska jag gå ner till affären och handla något som jag kan laga till middag för igår när jag kollade i frysen så kunde jag inte hitta köttfärsen som borde finnas där. Blev väldigt sugen på att göra tacos ikväll men vi får väl se hur det blir med den saken, det beror ju helt på vad dom har på affären för ibland när jag kommer dit så är det jag ska ha slut.

Men innan jag ska laga någon mat ikväll så ska jag städa och ska se till att jag städar klart den här gången, för alla dom andra dagarna så har jag kännt att det finns annat som är roligare och så slutar jag städa. Men nu får det räcka ska verkligen städa klart den här gången och nu ska det bli jättefint här hemma, blir så mycket roligare att komma hem på Torsdag då och alla andra dagar också för den delen.

Nej nu ska jag plocka ihop mina grejer och gå ner till stationen och ta bussen hem.

/Bea

Inte arg längre

Allvarligt så kan jag inte vara arg på dom där 2 personerna längre, för den ena var min syster och hon var min räddare i nöden alldeles nyss för jag var nere i tvättstugan och höll på att tvätta och råkade smälla igen dörren och hade glömt nyckeln där inne. Så det var bara att ringa henne eftersom hon har en av mina extra nycklar men så klart så passade den inte i låset, för vi är lite moderna här och har brickor som vi använder istället för nycklar. Men iaf så kom hon på att vi kunde ta ett bord som stog inne i manglingsrummet och så kröp hon igenom ett hål som var 30-40cm och kom igenom och låste upp, så känner att det som hände igår helt enkelt måste glömmas.

Den andra personen då blev jag riktigt arg på idag men nu kan jag inte vara arg på den längre heller, för han har lovat att ge oss en andra chans så vi ska träffas igen och se om det funkar bättre nu än den dejten som vi var på tidigare i vår.


Arg

Arg är precis vad jag är och det är 2 personer som har gjort mej det och båda ska vara väldigt glada att dom inte är här just nu för då skulle jag visa hur arg jag är. Så för tillfället nöjer jag mej att smälla i dörrar och göra annat som hjälper mej med ilskan jag känner. För den delen ska nog alla vara glada att dom slipper träffa mej idag för det skulle inte vara så roligt för blir på riktigt dåligt humör när jag blir förbannad på nån och det är exakt vad jag är nu.

Vet iaf att jag aldrig mer behöver träffa den ena personen men den andra blir det lite svårare med eftersom det är ett av mina syskon, men får se till att lugna ner mej tills vi ska ses.


Tråkigt

Hej!

Sitter här i  sängen och har jättetråkigt och gör ingenting men ska väl ta och gå ner till tvättstugan igen om en liten stund, men det är bara så himla tråkigt att tvätta för det som jag lägger in i torktumlaren verkar ju aldrig bli torrt och så står jag där vid 17 och det är en massa tvätt som fortfarande inte är torr.

Nej måste väl ta och gå ner nu så jag får det gjort någon gång.

Söndag 090419

God morgon!

Vaknade för en liten stund sedan och det är sant idag, för hade ställt alarmet på mobilen på 10 men tryckte på snooze 2 gånger eftersom det inte såg ut att vara så fint väder ute idag. Men iaf gick upp alldeles nyss och vinklade på persiennen och såg att jag hade haft rätt för solen är i moln och sen blåser det så känner inte för att sitta ute på balkongen idag. Så därför kröp jag ner i sängen igen och tänkte att jag skulle ligga här ett bra tag till för ska inte tvätta fören 12 och hade inte tänkt att jag skulle börja städa fören jag hade lagt i den första tvätten heller, för då får jag bort 2 stora ikea påsar som tar plats.

Så min dag ser inte alls så rolig ut som man kanske skulle önska men det är något som måste göras och det behövs göras idag så gör det hellre nu när det ändå är dåligt väder än när det är strålande sol.

Idag är det ju som sagt Söndag så det betyder att det bara är 2 dagar kvar tills mamma fyller år och då ska jag, Therese, Ida och Max ta bilen upp och stanna där till på Torsdag så det betyder att jag bara går i skolan 2 dagar i veckan.

Just det igår när vi var på gymmet så frågade Therese om jag hade lust att följa med henne ut och gå vid 06 dom dagar som hon ska jobba kväll, för innan så har vi ju tränat innan hon åker till jobbet men det blir ganska stressigt för henne så jag sa ja. Herregud hur ska jag orka det? Jag som brukar gå och lägga mej sent och är van att gå upp sent, men får se till att lägga mej i normal tid och sen ställa en massa alarm för att jag ska komma upp.


Blandat...

Hej!

Var ju iväg och tränade med Therese idag men innan det så tog jag bussen ner på stan för att gå in på apoteket och köpa solskyddsfaktor så jag kan sitta ute och sola på dagarna när det är fint väder. För jag märkte redan efter dom 2-2,5 timme som jag satt ute idag så brände jag mej lite så smörjer hellre in mej än blir alldeles röd. Men när jag kom dit så var det stängt för dom hade stängt redan vid 13.30 och jag kom vid 14.15, så istället gick jag in på hälsokosten för att köpa "soltabletter". Det är iaf tabletter med beta karoten som hjälper till och bygga upp så att jag inte bränner mej lika lätt eller inte alls när jag solar, har användt dom förut och det funkar faktiskt riktigt bra. Sen var det dags att gå in på H&M och köpa solskyddsfaktor men dom hade ingen som jag ville ha så gick in på Åhlens istället och köpte där.

Sen funderade jag på att gå in på Waynes och köpa en Chai latte och ta med men bestämde mej för att inte göra det för tycker inte att deras är så god att jag vill lägga ut 32:-. Så gick till gymmet iaf och kom dit ungefär 10 min innan Tessa skulle komma så satte mej på en bänk utanför och solade lite till. Sen så kom hon aldrig så bestämde mej för att gå in och kolla om hon var där inne men det var hon så klart inne så började att byta om och när jag i princip var färdig klädd så kom hon. Vi bestämde oss iaf för att bara gå på bandet idag och det gjorde vi och gick där i lite över 30 minuter och det kändes riktigt skönt.

Åkte med Tessa hem till dem för att ta bussen därifrån och så klart såg Ida mej när vi kom och hon frågade om jag skulle med dem på farmors kalas och när jag sa att jag skulle hem så blev hon arg och sa Nej det får du inte. Men jag var ju inte bjuden så fick snällt sätta mej på bussen och åka hem istället.

När jag väl kom hem så fick jag en hemsk huvudvärk och kan mycket väl tänka mej att det är min migrän som är påväg att komma tillbaka igen, har haft turen att inte känt av den på länge nu. Så har inte gjort så himla mycket sen jag kom hem var bara in i tvättstugan och bokade en tvättid tills imorn så hoppas på att jag hinner tvätta och få allt torrt imorn. Det skulle verkligen vara skönt för då kan jag bara fokusera på städningen i fortsättningen. Har ju naturligtvis lagat mat också och orkade inte ställa mej och göra något avancerat så fick bli pommesfrites och korv men det blev gott iaf, till det så drack jag en smirnoff ice så himla gott.

Har suttit och kollat på Robinson också och blir alltid lika förbannad när det gula laget vinner för tycker inte att dom är värda det och sen tycker jag inte om vissa personer i det laget heller. Men nu ska ju dom som bodde i träsket iaf få flytta och på reklamen om vad som händer nästa vecka så får man se att dom kommer till en strand.

Sol,gym och mat

God morgon!

Har faktiskt vaknat flera gånger under morgonen men har inte kännt för att gå upp då men när klockan var vid efter 09 så bestämde jag mej för att gå upp så gick in i vardags rummet och vinklade upp persiennerna och såg att det var jättefint väder. Så bestämde mej för att jag skulle äta frukost ute på balkongen så gick och gjorde ordning den och sen kollade jag på termometern och det visade att det är minst 25 grader i solen så himla skönt. Så nu sitter jag här ute och njuter för fullt och har gjort det ett bra tag och ska göra det länge till för ska inte vara på gymmet fören vid 14.50 så tänkte att jag skulle sitta här tills dess.

Men ska inte sitta med datorn så länge till för hade tänkt att jag skulle hämta boken som vi har om den grekiska övärlden och läsa lite om Korfu tills vi ska dit, visst kan jag en hel del om ön med tanke på att vi har varit där 2 ggr tidigare och den är inte så stor. Men nu ska vi ju ha min bror och hans sambo med oss så då kan det ju vara roligt att dom också får se lite grejer som aldrig har varit där.

Nu säger jag iaf hejdå för den här morgonen så hörs vi kanske igen ikväll får se om jag hinner uppdatera hade planerat att jag skulle laga någon god middag ikväll och njuta av den till någon god cider eller varför inte lite vin.

/ Bea

090417

Hej!

Kom hem för en liten stund sedan då jag åkte till affären när jag slutat skolan och hämtade ut ett paket som hade kommit härom dagen och sen åkte jag hem till min syster för att lämna lite grejer till henne. Men när jag kom dit så hade dom inte kommit hem från affären så gick in och ställde in grejerna och sen gick jag och satte mej på altanen och solade. Såg på vägen att det kom en massa bilar men alla svängde in på vägen före men efter många om och men så kom dom hem iaf och fick se förklaringen varför det tog så lång tid. För både Ida och Max var fulla med choklad runt munnen så dom hade ätit glass efter att dom var klara på affären. Sen gick vi iaf in och Ida fick lov att städa sitt rum för hon hade inte varit så snäll idag och Max gick vi och la så han skulle sova en stund.

Stannade kvar ett bra tag iaf och sen så kollade jag på klockan och bestämde mej för att skynda mej så att jag skulle hinna med bussen som skulle gå 15.52 för min bussbiljett skulle gå ut 16.03 och kändes väldigt onödigt att lägga ut 25:- till, eftersom jag inte har hunnit ladda på mitt busskort.

Har förberett middagen så pannkaks smeten står inne i köket och jäser sen har jag haft i vatten i diskhon så ska gå in och diska nu.

090416

Hej!

Sitter i soffan och kollar på Criminalminds som går på 5an just nu men för tillfället är det reklam, har egentligen inget intressant att skriva så vet inte vad jag ska göra om jag ska ha kvar bloggen eller lägga ner den får se hur jag känner senare i veckan. Tidigare idag så gick jag runt här hemma och städade lite och hittade en massa pengar eller ja typ 70:- i mynt och lika mycket i sedlar så blev glatt överraskad, sen tejpade jag ihop hundringen som jag lyckades ha sönder i Söndags.

Torsdag

Hej!

Vet inte vad jag ska skriva men kan ju börja med att jag vaknade inatt och mådde dåligt höll på och hostade så jag trodde att min medicin inte skulle hjälpa men gick iaf upp och tog en sked ventoline och det gick över. Men det var slut så började jag och nysa jättemycket sen så frös jag så tog febertermometern och hade 38 graders feber och det sitter fortfarande i. Så ska ta det lugnt idag men ska nog försöka ta mej ner till affären och hämta ut mitt paket som hade kommit idag, beställde grejerna för ett tag sen men eftersom jag inte fick någon bekräftelse så trodde jag att det hade blivit något fel och att jag inte skulle få det.

Ska även försöka laga lite mat idag vilket jag inte har gjort på några dagar nu men vet inte riktigt vad jag ska göra för något men ska iaf bli något gott så att jag kan äta.

Nej ska nog lägga mej i soffan en stund och vila för mina armar skakar och det känns absolut inte bra, men innan jag gör det ska jag gå och fylla på min vattenflaska så jag har något att dricka.


Sista inlägget

Hej!

Sitter i soffan och kollar på Sex and city men ska snart gå och lägga mej eftersom jag ska upp rätt tidigt imorn men kan ju vara skönt att få sova lite längre inatt än vad jag gjorde natten till idag.

Har ju städat i garderoben idag och är inte riktigt klar än men det ser riktigt bra ut och snart kommer det se ännu bättre ut, för tänkte gå in på Ikea och kolla på lite förvaring som jag kan ha inne i klädkammaren. Sen behöver jag även ha en skohylla för har ingen just nu och har så mycket skor att det bara ser stökigt ut om dom bara står på golvet.

Var faktiskt duktig och satte upp dom nya gardinerna i köket och det blev faktiskt riktigt fint, men ska nog gå in och kolla på en till gardin som jag kan ha till dem jag satte upp. För det var panel gardiner och det blev väldigt lite i fönstret just nu. Och självklart så var dom i färg så att dom passade ihop med resten av grejerna där inne, eftersom bordet är svart och stolarna är röda och även vattenkokaren är röd, så allting matchar nu och det ser riktigt bra ut.

Funderar faktiskt på om jag ska ta och ha storstädning någon dag under helgen och även ta och torka fönstren för det har jag inte gjort en enda gång sen jag flyttade in i Oktober. Skulle ju vara välbehövligt och sen funderar jag på att kolla om det finns någon tid så att jag kan tvätta inte för att jag har så mycket tvätt men skulle vara bra att få det tvättat så att jag kan kolla igenom vad jag ska ha med mej när vi åker till Korfu.

Shit alltså är så himla trött att jag inte vet vad jag ska skriva så det här får duga för idag.

/Bea

Rensning

Hej!

Nu har jag hållt på med rensningen av mina kläder i över 2 timmar och nu börjar det faktiskt se riktigt bra ut, fast jag är långt ifrån klar för nu måste jag ju ta och plocka ner det som ska tvättas och sen plocka ihop allt skräp som ligger på golvet och det är verkligen det för ligger massa gamla papper och tidningar som inte behöver vara kvar. Men iaf när jag är mitt i städningen så ringer telefonen och jag svarade, ni kanske tycker att det verkar helt logiskt men jag svarar inte alltid när det ringer med gjorde det nu iaf och det var min syster som undrade om jag kunde hämta barnen på dagis eftersom hon fick lov att jobba över. Så ska åka och hämta dem någon gång mellan 15.30 och 16 kommer faktiskt inte ihåg vilken tid hon sa men kan ju komma någon gång där emellan iaf, men hade tänkt att om det är skönt ute så skulle jag gå och hämta dem för det är ju inte så farligt långt dit. Fast just nu ser det ut som att det blåser väldigt mycket och då är det ingen höjdare att vara ute och gå, så blir nog att jag tar bussen dit, men som sagt får se senare när jag ska iväg.

Nu smsade hon och sa att jag inte behövde hämta dem utan att deras pappa skulle göra det, men orkar bara inte skriva om i princip hela inlägget.

Ska nog gå in i köket och ta mej något att äta så jag får något i mej.

090415

Hej!

Hade tänkt att jag skulle ta en lång och skön sovmorgon men så blev det ju inte så klart eftersom jag vaknade redan efter 08 så satte igång med att rensa bland mina kläder. Och kan säga att det har gått väldigt bra men det är sjukt vad mycket kläder jag har kanske ta och se över vilka kläder som jag ska behålla, för det finns inte en chans att jag kan behålla alla kläderna, har ingen plats för alla. Men när jag höll på och lägga kläderna i högar om dom ska vara inne eller ute så hände det en olycka, för en av högarna välte ner på sängbordet och välte 3 flaskor med vatten. Och vattnet rann ner i lådorna och blötte ner en massa saker, plus att datorn blev blöt och mobilen.

Igår blev jag minst sagt chockad när jag fick ett meddelande på en sida som jag är medlem på från en kille som jag träffade i Januari och han bad om ursäkt för hur han behandlade mej den gången. Och jag vet ärligt talat inte vad jag ska tro, för han sa riktigt elaka saker då och sårade mej verkligen.

Lite om dagen..

Hej!

Nu är jag hemma igen för jag har ju varit med barnen under dagen och innan jag skulle hämta dem vid 15.30 så tog jag bussen ner på stan för att gå där en stund, var in och handlade lite grejer som kan behövas när jag ska börja skolan igen. Sen var jag in på Hem & Hobby och köpte lite ljus, tejp och gardiner så att jag har något att byta med. Men iaf när jag kom ut därifrån så var det cirka 1 timme innan barnen skulle hämtas så bestämde mej för att åka hem till min syster och lämna mina påsar och sen gå till dagis då det inte är så himla långt hem sen. Så det gjorde jag och gick in och lämnade påsarna och sen gick jag mot dagis men det hade bara gått 10 min sen jag gick hemifrån men gick in till dagis iaf och Ida som var ute kom springandes och gav mej en kram. Så gick vi in så hon fick byta om för hennes fröknar trodde inte att hon fick ha strumpbyxorna som hon hade på sej ute så hon hade fått tagit på sej ett par byxor så hon var varm. Sen gick vi iaf för att hämta Max den lilla busen och hans avdelning var på väg ut så han satt innan för dörren med mössan nedanför sej, och han var så duktig att han klädde på sej själv.

Fast envis som han är så ville han inte sitta i vagnen under vägen hem men sa åt honom att han iaf fick lov att göra det en bit med tanke på bilarna och dom här barnen kan få för sej att dom inte ska lyssna på mej helt plötsligt. Men iaf när vi hade gått mindre än halva vägen hem så tog jag ur honom ur vagnen och lät honom gå och det gillade han verkligen för han tävlade med Ida om vem som kom hem först. Väl hemma så satte dom igång att leka så jag satte mej på altanen och njöt av solen men sen försvann barnen till sandlådan så följde med dem, då kom grann pojken som jag tror är i Idas ålder, Emin heter han. Så dom lekte där ett bra tag och Ida förklarade att jag var hennes moster och en massa andra saker. Men sen iaf så kom Emins storebror och skulle hämta honom men först så sa E att han inte ville följa med men då sa storebror något om mamma så E följde med hem. Men innan dom gick så berättade Ida en gång till att jag var hennes moste, hon är för underbar den där lilla tjejen.

Sen bestämde vi oss för att gå in och fika men det var svårt eftersom det inte fanns varken saft eller kakor så barnen drack proviva som dom älskar och sen delade jag och Ida på en kiwi, erbjöd Max en banan eller ett äpple eftersom han inte äter kiwi men han ville inte ha det. Sen babblade han om en massa annat som jag inte fattade ett dugg av, den killen borde nog börja prata mycket bättre än vad han gör just nu. Sen så frågade jag dem om dom hade någon bra film som vi kude titta på så Ida sa att hon ville se Pettsson och Findus men när hon inte hittade den så bestämde vi oss för att kolla på Hos Musse. När vi hade tittat på den en stund så sa jag att jag såg en pappa och då blev barnen helt till ej och blev jätteglada och så fick jag frågan om jag ville äta middag med dem, men tackade nej, för jag har riktigt goda middagsplaner för ikväll.

Så därför var jag in på affären på vägen hem och det var svårt att handla när man visste att man bara hade en summa penga att handla för, men lyckades att hålla budgeten. Så ska snart gå in i köket och börja med maten och ska även ta och diska, men innan jag gör det så måste jag plocka in grejerna som står i diskstället in i lådorna och skåpen.

Tisdag

Hallå!

Kom faktiskt precis hem för vid lite innan 10 så ringer telefonen och då är det min syster som undrar om vi skulle åka och träna idag och då tyckte hon att det var bättre att träna innan lunch än efter som vi alltid brukar ha gjort förut när hon ska iväg och jobba kväll. Så gick iaf upp och började packa ner träningskläderna i ryggsäcken och sen klädde jag på mej och sminkade mej och sen gick jag ner till "centrum" för att ta bussen hem till Tessa. Fick sitta ute på deras trapp en liten stund innan hon kom hem för hon var iväg och lämnade barnen på dagis men jag klagade inte för det för det var riktigt skönt där ute. Dessutom så gick jag och hälsade på Hoppe det första jag gjorde när jag kom dit och han kom fram och nosade och så gav jag honom lite gräs och äta och det smaskade han i sig med stor aptit.

När syster kom hem så började hon packa ner sina träningskläder men sen fick hon för sej att hon skulle boka tid för färgning när hon hörde att jag hade bokat en tid för klippning alldeles innan vi ska åka till Korfu. Så det gjorde hon iaf och sen fick hon se att det blev fel dag och då fick hon lov att ringa och ändra det, och efter många om och men så kom vi iaf iväg.

Väl på gymmet så började vi med att gå på löpbandet och bestämde att vi skulle gå 1,5 km och det gick på lite under 20 minuter och efter det så hade jag otroligt nog krafter kvar, för annars när vi går på bandet så länge så är jag helt slut i benen men inte idag:P Efter det så började vi med våra övningar på maskinerna och när vi var klara så gick vi in och duschade. Efter det så skulleTessa skjutsa hem mej för ovanlighetens skull, annars så får jag ta bussen hem även om hon själv ska hem och dom bor typ 20 min gångväg ifrån mej. Men först så skulle hon åka in på statoil och tanka och då fick jag gå in och köpa något att äta till henne och när jag kom ut så åkte vi hem. Eller ja det var iaf vad jag trodde för när vi kom till korsningen in till mej så körde hon förbi och jag sa att det är ju här du ska in, och Tessa sa: Ja det vet jag väl. Och sen fortsatte hon och köra så vi kom till Västra Ryd och kollade lite där, men till slut så skjutsade hon hem mej och sa att vi skulle höras senare i veckan om träning.

När jag var påväg in så kom jag på att jag skulle hämta barnen på dagis vid 15.30 så nu får jag inte glömma det och sen måste jag komma ihåg att ta rätt nyckelknippa för annars så kommer inte vi komma in hemma hos dem och det tror jag att vi vill göra.

Nej nu ska jag ta och ringa till ett av ställena där jag ska jobba i sommar för dom hade ringt tidigare och ville prata schema för sommaren med mej, men har bara inte haft tid att ringa tillbaka och när jag ringde för en liten stund sedan så hade tjejen jag skulle prata med gått ut på rast.

Film och annat

Sitter och kollar på ensam hemma som går på tv 4, även om jag har sett den ett flertal gånger så tycker jag att den är lika bra nu som första gången jag såg den. Har egentligen suttit och kollat på tv ett tag nu och innan så tittade jag på Gilmore Girls på 5an.

Har även hunnit med att laga mat också, blev hemgjord pizza med skinka, banan,curry, jordnötter och så klart tomatsås och ost.

Har inte så mycket mer att skriva om så därför tror jag inte att det blir något mer inlägg idag, sen får vi se när jag skriver igen, har faktiskt inget vettigt att skriva om så blir svårt att blogga om då. Men förhoppningsvis så kan jag blogga mycket bättre när jag börjar skolan igen och då ska jag vara riktigt duktig och sköta skolan så bra som man bara kan. Visst jag kanske inte kommer få högsta betyg på inlämnings uppgifter och tentor men ska se till att jag iaf får godkändt så att jag kan ta min examen om några år, ska även höra hur jag gör med alla dom kurserna som jag har missat under den här tiden som jag har varit borta.

Uppdatering

Hej!

Åkte ner på stan strax före 12 för att gå in på Willys och handla lite mat och den här gången fick jag med mej allt hem som jag skulle ha, för ibland så är jag så duktig att jag brukar glömma några saker och vissa gånger så har jag glömt hälften av det som skulle köpas. Men det gick väldigt fort att handla iaf för jag var nere på stan 12.10 och vid 12.30 så stog jag och väntade på bussen hem igen så det tycker jag var riktigt duktigt för att vara mej. Men kan tänka mej att det var för att jag hade gjort en handlingslista för annars så går jag runt och funderar vad det är jag ska handla.

Så nu sitter jag här ute på balkongen och njuter av den lilla solen som skiner in här, för den är i moln just nu men det är varmt ändå och sen står den helt fel på himlen just nu för att jag ska få sol på hela balkongen. Så på morgonen så skiner solen ända in i lägenheten. Förhoppningsvis kan jag snart sitta ute på balkongen och äta frukost utan att behöva frysa, vad skönt det ska bli.

Måndag, Annandag påsk

God morgon!

Vaknade redan vid 08.30 och kände mej inte ett dugg trött så därför gick jag upp och vickade lite på persiennen och fick se att solen strålade där ute, fast nu har den gått i moln men hoppas på att det blir en riktigt fin dag för då ska jag försöka hitta på något att göra. Kanske ska ta och sätta ihop mina utemöbler så att jag kan ställa ut dem på balkongen, skulle ju vara en bra idé, men det som är synd är att jag har bara sol på dagen skulle ha varit skönt att ha det på kvällen också.

Som sagt jag ville ju göra något idag så fick en helt knäpp idé om jag skulle åka till Göteborg och gå runt på stan där idag, utan att shoppa något men biljetterna var inte speciellt billiga idag så kände inte riktigt för att göra det. Men funderar på att kolla hur tågen går imorn och sen köpa en regionen runt 24 timmar biljett. För nu är det så att jag ska börja skolan igen på eget initiativ och då börjar inte veckan fören på Onsdag så då kan jag ju göra vad jag vill på både Mån och Tis. Och det känns faktiskt riktigt skönt att börja skolan igen om jag ska vara ärlig, men samtidigt så känns det lite konstigt också menar vad ska personerna i min studie grupp säga när jag kommer tillbaka efter att inte ha varit där på 3 månader. Men får helt enkelt säga sanningen att jag fick lov att ta ledigt och hitta lusten att plugga igen, plus att det inte har varit så himla lätt för övrigt heller.

Så nu ska jag börja med att gå och lägga mej tidigare än vad jag normalt har gjort under dom här 3 månaderna och sen ska jag se till att komma upp i god tid, för som tidigast börjar vi 8.15 och då måste jag gå upp vid 07 för att hinna dit i god tid. Har faktiskt lyckats dom senaste dagarna med att lägga mej i normal tid och sen gå upp i normal tid, annars har jag lagt mej vid 02-03 och gått upp vid 10-11 och det kan jag ju inte göra längre. Men dom senaste dagarna har jag somnat 00 och sen gått upp mellan 08 och 09 så det är en förbättring även om den inte är så stor. Men när jag var hemma hos mamma så gick jag och la mej vid 23 och gick upp runt 06.30 så det är väldigt duktigt för att vara mej.

Nej nu ska jag sitta här i soffan och ha det skönt och vänta på att solen kommer fram och att klockan blir lite mer så att jag kan gå ut och ha det riktigt skönt och njuta av vädret. För man vet aldrig hur länge det håller i sej men hoppas verligen på att det håller sej så här länge nu och att det blir ännu varmare, visst jag skulle inte klaga om det kom lite regn heller men det får bara inte regna i flera dagar.

Dagen

Hej!

Just nu sitter jag och tittar på Gossip girl och innan det så kollade jag självklart på One tree hill. Jag och mamma åkte ju som sagt hem till min syster efter 10 imorse och var där och åt lunch och umgicks med resten av familjen ett bra tag. Tog ut Hoppe så han fick komma ut och springa runt på gräsmattan ett tag, fast han stannade och grävde en massa hål nästan hela tiden. Sen gick vi in och mamma började med maten medan Tessa och Ida skjutsade Christian till golf banan. Det blev lax och potatis och romsås till, det var så himla gott men slutade när det var som godast annars hade jag kunnat ätit hur mkt som helst. När vi hade ätit klart så skulle mamma åka hem och Tessa och Max skulle gå in och duscha eftersom han hade potatis och sås i hela håret och i öronen. Så han kom ut i hallen helt naken och gav mamma en stor kram sen åkte hon hem. ( Max är iaf min systers lilla 2åring och Ida är hans syster som är 4år.)

Ett tag efter att dom hade duschat så la jag och Ida oss på soffan och läste: när Findus var liten och försvann och när jag hade läst klart så såg jag att Ida hade somat så låg kvar där med henne en liten stund och sen gick jag till min syster i köket. Men då skulle hon precis åka till jobbet så tog fram tvättställningen och hängde tvätten sen var det dags att väcka Ida. Men hon blev verkligen inte glad utan blev jätteledsen och grät och då väckte hon ju Max och han blev också ledsen.

090412

God morgon!

Vaknade alldeles nyss av att det blev så ljust inne i sovrummet och det var mamma som kom in och sa att klockan var09 och sen undrade hon vad jag hade för pinkod till mitt mobila bredband, men den funkade inte så fick leta fram papperet och då hade jag sagt 1 siffra fel. Efter det så gick jag in och duschade och snart ska jag sätta på mej min kjol eftersom jag redan har resten av kläderna på mej.

Jag ska väl snart gå och ta något att äta till frukost och lite senare så ska vi väl åka hem till min syster så mamma får träffa dem ett tag innan hon åker hem idag.

Hade en minst sagt jobbig natt för när jag skulle sova så hostade jag jättemycket så tog en halstablett och lite vatten och sen somnade jag. Men sen vaknade jag igen och hostade så enormt mycket så tog en till halstablett och lite vatten men det ville inte gå över så gick upp och tog lite av min hostmedicin som jag ska ta och sen tog jag även min astma medicin. Och sen gick jag och öppnade vädrings luckan inne i sovrummet det är ju så himla varmt där inne nu på nätterna, det spelar ingen roll vad man har på sej det blir varmt iaf.



Ingen film

Hej!

Skrev ju tidigare att vi skulle kolla på Bond efter att Robinson var slut men det gick inte så bra eftersom jag inte kunde hitta dosan till dvdn och så försökte jag sätta på filmen genom att klicka på själv dvdn. Och det gick ju bra fram tills det att jag skulle välja att se på filmen då kom jag in på där dom pratar om filmen istället och det var jag inte intresserad av eftersom det inte ens var svensk text och ibland är det svårt att häng med i engelskan när dom pratar.

Så nu har vi slagit på och kollar på tvn normalt istället eller ja vi kollar väl egentligen inte så mycket på den utan den står bara på, för både jag och mamma sitter vid varsin dator och kollar runt lite grann.

Robinson

Hej!

Just nu sitter vi och kollar på Robinson på 4an och blev jättearg när FEL lag vann det är liksom så jäkla dåliga tävlingar som dom har nu för alla dom senaste tävlingarna har handlat om styrka och det är en fördel för det ena laget som är mycket större och starkare än dom andra.

Men snart är det slut och då ska vi ta och sätta på Bond filmen som vi ska kolla på resten av kvällen.



090411

Hej!

Jag och mamma har nyss ätit middag, det blev mos och kassler gratäng med kassler så klart, banan och jordnötter och chili sås, sen har man i grädde och det blir jättegott. Men nu sitter vi iaf vid varsin dator och tittar även på nytt läge på 3an, kom ju faktiskt hit till Skövde redan vid 13 men åkte hem till min syster direkt. Det var så roligt att komma dit för när Max såg att vi kom så släppte han bandy klubban och sprang rakt mot mamma och ropade Bitta. Sen kom även Ida och hon sprang fram till mej och hoppade upp så jag fick lov och lyfta henne sen gick hon och gav mamma en kram. Och sen tog barnen med oss för att titta på deras kanin Hoppe och han var jättesöt och jätteliten, klappde honom när min syster tog ut honom och han var så himla len, men dom ska ju bara ha honom över sommaren och sen göra sej av med honom till hösten. Så om dom inte skaffar en bur som han kan bo i över vintern så tänkte jag föreslå att han kan få bo hos mej då, tycker att det låter som ett jättebra förslag.

Vi fick även fika när vi kom så det var glass tårta och sen fick jag hjälpa min syster att fixa iordning smörgåsen som hon skulle ha med sej till jobbet eftersom hon var lite sen och skulle inte hinna göra det själv. Inte långt efter att hon hade åkt så bestämde mamma och jag oss för att vi också skulle åka så sa hejdå till dom andra och åkte till Copp och handlade. Skulle ju handla till middagen och sen skulle vi även köpa lite skruvmejslar och annat som behövs tills vi ska sätta ihop mina utemöbler. När vi kom fram till böcker och filmer så kollade jag lite på dom filmerna som det var tag 3 betala 99:- för, men till slut så såg jag att dom hade fått in sista Bond filmen som har kommit ut så bestämde mej för att köpa den. Tjejen i kassan undrade om jag ville ha kvittot när jag hade betalat men sa att hon kunde kasta det, men när jag skulle hämta ut filmen så kom jag på att jag behövde ha kvittot så gick tillbaka. Fick leta runt i papperskorgen men hittade inget kvitto som skulle vara mitt, tjejen i kassan letade också men hon hittade inte heller kvittot. Till sist letade mamma efter kvittot och hon hittade det som tur var men det låg längst ner i papperskorgen fast det alldeles nyss hade kastats och det var inget efter som kastades heller.

Men till slut så kunde jag iaf gå och hämta ut min film och funderar på om vi ska ta och titta på den ikväll om det inte är något annat bra att kolla på förstås. Ska ju förstås kolla på Robinson ikväll men efter det så är det ju The Wedding date och den har jag ingen lust att titta på ikväll eftersom jag har sett den typ 1000ggr tidigare.

Kvällen

Hej!

Kom hem för en liten stund sedan men vi åkte faktiskt från min fasters kalas redan vid 20.30 men vi följde med Mattias och Christin in på fika, eller ja så mycket fika var det ju inte för jag drack en cider och åt muffins som jag hade bakat igår, sen kollade vi på Berg flyttar in.

På min fasters kalas då så kände vi oss inte riktigt bekväma eller det var för att pappas kusiner var där och dom är inte så trevliga mot oss sen pappa sålde mark förut som dom trodde att dom kunde få gratis. Men sen var det inte så jättemycket folk som vi kände heller och sen var dom flesta äldre så inräknat med mej, Mattias, Christin, Björn,Marie, Jan och Ylva och Johan och deras två flickvän/ pojkvän, så låg väl medelåldern på ungefär 50 år. Utan oss hade den väl legat på ungefär närmare 60år eller kanske till och med mer.

Imorn på dagen hinner jag inte skriva något inlägg eftersom jag och mamma ska åka ner till Skövde då och hade tänkt att vi skulle försöka komma iväg rätt tidigt, men får se hur det blir med det eftersom mamma ska fixa lite här hemma först innan vi kan åka.

Mamma pratade med Ida tidigare idag eftersom Max ringde hit men han sa inte så mycket så då tog Ida över och berättade att dom hade fått en kanin som hette Hoppe. Men att dom bara skulle ha honom över sommaren och då tyckte jag synd om barnen så jag skojade med mamma nu att jag kunde ha honom över vintern tills det blir varmt igen.

Vet inte om det blir något inlägg imorn överhuvudtaget det beror helt på vad vi hittar på då, men annars skriver jag ett inlägg på Söndag eftersom mamma hade tänkt att hon skulle åka hem då.

Kram Bea

Uppdatering

Hej!

Kom precis ur badet där jag nog har legat i över 1 timme och läst men det var så himla skönt, men fick lov och gå upp med tanke på att vi ska åka till Borlänge om mindre än 1 timme.

Har tidigare suttit och kollat på 2 filmer som har gått på tv under dagen, den 1a var Ella den förtrollade på tv4 medan den andra visades på 1an och den hetter Nanny Mc Phee. Båda filmerna var jättebra har ju sett den på 4an förut men tycker att den fortfarande är lika bra som första gången, medan den som visades på 1an hade jag aldrig sett förut.

Den handlar iaf om Syskonen Brown; Simon, Tora, Eric, Lily, Christianna, Sebastian och Baby Aggy, är kanske världshistoriens mest olidliga syskonskara. Barnens mamma dog för snart ett år sedan och deras pappa, Mr Brown, försöker undkomma all form av barnuppfostran genom att gräva ner sig i arbete, arbete och åter arbete.

Barnen har till sist lyckats skrämma bort 17 nannys och pappan är helt förtvivlad och beger sej ut för att få tag på en ny nanny, men förmedlingen vägrar hjälpa honom men då kommer Nanny Mc Phee hem till dem en kväll. Barnen gör allt för att bli av med henne men tillslut inser dom att det inte går. Den här "sagan" får som alla andra sagor ett lyckligt slut och barnen får en ny mamma.

Nej nu ska jag gå och blåsa håret och sedan börja att leta fram kläderna som jag ska ha på mej ikväll, måste även ta och sminka mej för vill inte åka iväg sminkad ser inte klok ut då. Måste även ta och kolla om jag har något mörkt som ska tvättas eftersom mamma har slängt i en del i tvättmaskinen.

Lång fredag

God morgon!

Vaknade för enliten stund sedan och gick och satt mej i soffan här i vardagsrummet direkt och slog på tvn så just nu tittar jag på Nyhetsmorgon på tv4, brukar titta på det när jag vill känna mej "vuxen" haha jag är ju vuxen men ibland känns det inte så.

Men iaf igår så tog vi bilen upp till min bror och hans sambo eftersom vi skulle bli bjudna på middag hos dem, och sen kom även Christins syster Annelie och åt också. Det var jättegod mat fläskfilé och potatis och till det drack vi vin, men vi hade 3 olika flaskor men jag smakade bara på min egen flaska, till efterätt så fick vi äppel paj och sen fick vi ett litet glas Amaroula. Jag kom ihåg att jag tyckte att det var väldigt gott när vi drack det förut men igår när jag smakade så tyckte jag att den inte alls var så himla god, utan mest söt och sliskig.

Mamma håller på och tapetserar och jag ska väl klä på mej snart och göra någon nytta här hemma även om det skulle vara riktigt skönt att bara kunna ta det lugnt och ligga under filten i soffan tills vi ska åka senare ikväll.

Förresten så var det ju så att barnen gick runt och var påskkärringar här igår men min bror hade sagt åt några barn när han var ute att det inte var någon hemma här så dom gick. Men sen knackade det på dörren och mamma ropade kom in, men när ingen kom in så kom hon på att det var påskkärrigar men ingen av oss hade tid att gå och öppna så dom gick till våran andra dörr, men sen tillslut gick dom och ingen annan kom sen.


Dagen 090409

Hej!

Sitter i vardags rummet hemma hos mamma nu och agerar tyngd, det kanske låter konstigt men min bror la nyss hit en golvlist som skulle limmas och då fick jag sätta mej på en stol och sitta som tyngd medan rums bordet agerar som tynd för resten av listen.

Var med mamma på jobbet idag eftersom vi skulle åka in på Kupolen med glasögonen som jag hade fått låna hem igår, dagen gick ju som sagt väldigt fort med tanke på att mamma bara jobbade halv dag. Hennes jobbar kompis kom in och började och prata lite med mamma och sen sa hon att om jag var ute efter en kille så var båda hennes söner singlar, jag satt bara där tyst och sa ingenting förutom att jag inte tänkte flytta upp hit igen. Sen frågade hon om jag hade lust att hjälpa henne med att lägga i brev i kuvert och skriva på dem så att det skulle hinna komma med posten. Så det gjorde jag och sen var det dags för fika vid 09.30 och sen efter det så flöt timmarna på ganska snabbt. Vi åkte hem redan vid 12.30 och åkte raka vägen till Borlänge och åkte in på stan för mamma ville in och klippa sej, så jag satt kvar i bilen eftersom det var så dåligt väder. Men sen kom jag på att jag kunde gå in på systemet och handla lite, trodde att det skulle vara jättemycket folk där inne eftersom det är påsk nu men det var det faktiskt inte. När jag kom fram till kassan och visade legget så sa hon i kassan grattis då hon såg att jag hade fyllt år för inte så länge sen.

Iaf när mamma var klar på salongen så åkte vi till Kupolen där jag gick in med glasögonen och det gick väldigt snabbt och hon i kassan sa att dom skulle vara klara i slutet på nästa vecka, det tyckte jag lät jättesnabbt. Sen efter det så åkte vi upp och gick in på båda H&M och Lindex eftersom mamma ville ha ett par snygga leggings eller strumpbyxor tills kalaset imorn men hon hittade inga. Sen åkte vi upp och gick till Waynes coffe och fikade, både mamma och jag tog Chai latte men den var inte alls lika god som den vi drack på Espresso house i Göteborg. När vi var klara där så ville jag gå in och kolla på JC eftersom dom hade fått in kläder från Rut mfl. men så klart hittade jag inget speciellt men det var väl tur det, men mamma hittade iaf ett par snygga leggings som hon passade på att köpa.

Sen åkte vi hemåt och mamma ringde till Mattias( min bror) och frågade om dom ville komma och äta middag med oss i kväll och han sa att dom hade en fläskfilé i marinad så att vi skulle köpa nått mer kött till det då, så vi gick in på Konsum och köpte en till fläskfilé och köpte potatis och morötter som vi skulle ha till den. Sen gick vi in på blomster affären för att köpa en blomma eller bukett till min faster som ska ha 50års kalas imorn, för hon ville inte ha några presenter. Så vi kollade runt där och till slut bestämde vi oss för en liten lykta på fot där dom hade satt i en liten
" rosen gömma" alltså en blomma med rosor. Svårt att förklara men tror att dom flesta borde ha sett en sån någon gång.

Dagen

Hej!

Jag skulle ju åka med bussen till Borlänge vid 13 idag och hade ju tagit fram pengar så att jag skulle kunna åka, men när jag kom på bussen så antog chauffören att jag åkte på ungdom så betalade bara 35:- istället för 51:-, jag menar klagar ju inte över det. Kom ju till Borlänge vid 13.30 och då gick jag av vid Kupolen så jag gick in där och gick runt och kollade i lite affärer och sen när det var 40 min kvar innan syn undersökningen så gick jag in på Mc Donalds och åt. När jag skulle ta sugrör så kom det en man och skulle ta det samtidigt och tyckte att jag kände igen honom och när jag nästan var klar så gick han förbi och sa hej och han inte kände igen mej först. Han var iaf en gammal klasskompis pappa som jag inte har träffat sen vi gick ut 9an för 4 år sedan.

Sen vid 15 så skulle jag ju på synundersökningen och fick läsa en massa på en tavla och synen hade försämrats på bara det ena ögat och om jag ville så kunde vi bara byta ut glaset på högra sidan. Men jag kände att jag ville ha nya glasögon så vi gick ut och tittade på en massa olika och så provade jag med, fick 5 par med mej hem som jag fick pröva hemma och känna efter vilka jag ville ha. När jag var klar där så hade det inte ens gått 30 min så gick mot stationen och passade på att ringa till Dalatrafik och höra om det skulle gå nån buss före 16.30 och det gjorde det som tur var. Så kom hem redan vid närmare 16.30 och passade på att byta om då och sen gick jag upp till min bror och hans sambo eftersom vi skulle äta middag, det blev lax och potatis och till det drack vi vin:P

Efter 20 så gick jag hem och satte mej framför tvn och började att kolla på Knight rider på 6an och tittade på det tills det var slut och nu ser jag på Lie to me på 4an. Just det mamma kom hem för en liten stund sedan men hon sitter uppe vid datorn just nu men hoppas att hon kommer ner snart, skulle ju vara trevligt att ha lite sällskap.

Imorn så ska vi åka in på Kupolen igen och då ska jag bestämma mej för vilka glasögon som jag vill ha men har bara 2 olika just nu som det står emellan för det var rätt så enkelt att rösta bort dom andra 3. Eftersom mamma bara jobbar halv dag imorn så ska jag försöka att höra om vi inte kan äta Thai mat eller något annat gott. Men får väl se hur bra jag lyckas med det men kan nog säkert gå riktigt bra.

090408

Hej!

Vaknade strax före 10 och passade på att gå in och duscha så att jag hade det gjort innan jag ska till Borlänge på synundersökning, när jag var klar så fick jag lov att leta reda på telefon nummret till optikern för mamma hade glömt att skriva upp vilken tid jag skulle vara där. Så ringde alldeles nyss iaf och det var Annika som jag ska till som svarade och hon sa att jag skulle vara där kl 15, sen sa hon att det kunde ju vara bra att veta vilken tid man skulle vara där. För jag hade sagt i början att mamma hade bokat en tid åt mej för synundersökning men att hon hade glömt att skriva upp vilken tidf det var.

Så nu sitter jag här i soffan under en filt och har det skönt, ska kolla på tv ett tag eftersom jag ändå inte har något speciellt att göra förutom att jag ska med bussen som går 13, för annars så kommer jag försent till Borlänge. Eftersom jag har rätt så lång tid på mej i Borlänge så ska jag gå runt och kolla lite grann i affärerna såg en jättefin kjol på Vero moda igår så tänkte att jag kunde passa på att ta och kolla på den, skulle behöva ha en kjol i färg tills vi ska åka till Korfu.

Igår kväll när dom andra höll på att tapetsera och installera belysning i köket så passade jag på att kolla på Tax free varor och sen kollade jag även lite på de hotellen på Korfu som har enrums lägenheter och dom flesta ser riktigt fina ut. Och dom ligger även relativt nära båda stranden och stan så det är ju ett stort plus isf, men vi ska ju även hyra bil och ut och åka lite men det tar verkligen inte lång tid eftersom ön är väldigt liten. Bara några mil bred och några mil lång.

Just det igår så satt jag och kollade på ny bikini på nätet men tycker att dom flesta ser trosorna ser ut att vara så låga, men sen gick jag iaf ut på Bubble room och hittade 2 stycken jättesnygga bikinis, som jag beställde så dom skulle komma inom 3-7 dagar.Men sen hoppas jag på att dom sitter bra också men det borde dom göra, men jag tycker inte om när dom har gjort om storlekarna till 36/38 och 40/42, för jag är mer så att jag ska ha 38/40 som det var förut.

Får se när jag hinner skriva nästa gång idag för kommer väl antagligen hem rätt sen från Borlänge när bussarna går så dåligt som dom gör och sen på kvällen ska jag nog hem till min bror och hans sambo. För dom sa att jag fick komma dit och äta eftersom mamma skulle på Afterwork idag.

/Bea

Uppdatering

Hej!

Mamma kom hem för lite mindre än 1 timme sedan och då började vi med maten, eller ja satt på pastan och värmde på köttfärsen och sen när det var klart så satt vi oss och åt. Medan vi gjorde det så kollade på Cops på 6an och sen när vi hade ätit klart så kom elektrikern så nu håller han på och fixar med belysningen inne i köket. Nu kom min bror och hans sambo för att dom ska hjälpa mamma att tapetsera inne i kökek, dom hade tänkt att göra det imorn men då kom mamma på att hon skulle på afterwork.

På Cops alldeles nyss visade dom hur poliserna grep en kortväxt man i Las Vegas för att han gick runt på gatorna och gjorde olika konster för att underhålla folk, detta gjorde han bara för att han var hemlös. Men poliserna visste ett ställe inne i stan där dom anställde kortväxta personer så dom tog med honom dit och han fick visa upp det han kunde och fick ett jobb direkt. Så allt löste sej till det bästa och alla var nöjda, för poliserna tyckte att det var onödigt att dom skulle gripa honom gång på gång.

Nu ska jag ta och gå upp och hämta våran bokningsbekräftelse på resan och sen hade jag tänkt att jag skulle ta och kolla på novairs taxfree sida om det finns något som man ska beställa till ut eller hem resan.


Väntar på elektrikern

Hej!

Det är precis vad jag gör, sitter och väntar på att elektrikern ska komma och fixa i köket han skulle ha kommit efter att han slutade jobba vid 16, men har fortfarande inte kommit. Min bror ringde dessutom alldeles nyss för att höra om mamma hade talat om vad elektrikern skulle göra och det hade hon men jag blev så sur på honom att jag bara la på telefonen.

Lite blandat om dagen

Hej!

Vid 10 i morse så ringde min bror och undrade om jag ville följa med dem till Borlänge så dom skulle komma och hämta mej efter en liten stund, men först fick vi lov att gå upp till datorn och kolla om mamma hade kommit ihåg att betala våran resa och det hade hon gjort. Sen så passade vi på att boka platser på planet också, visst det kostar men då kan vi även checka in själva och då slipper vi långa köer vid incheckningen.

När vi var klara med det så åkte vi till Borlänge började med att gå in på Kupolen och gick där en stund, både min bror och hans sambo ville kolla på kläder till resan, men dom hittade ingenting, efter ett tag så gick vi iaf in på Jula och köpte en grej som mamma ska använda när hon ska göra klart i köket. Efter det så bestämde vi oss för att gå in på Mc Donalds och äta lunch, när vi hade fått våran mat så mötte vi mammas kompis Inger som också skulle äta. Så jag gick och sa att hon fick sitta med oss om hon ville och det ville hon gärna göra, för det var inte roligt att äta ensam. När vi hade ätit klart så åkte vi vidare till Biltema och sen åkte vi in på ÖB och där handlade jag lite vadderade kuvert som jag ska använda när jag ska skicka grejerna jag har sålt på Tradera. Sen åkte vi även till Maxi och handlade lite, men jag vågade inte handla så mycket eftersom jag inte visste hur mycket pengar jag hade på kontot.

Så nu sitter jag och kollar på House på 4an och i princip väntar på att en elektriker som vi känner ska komma hit och fixa lite grejer i köket, egentligen skulle min bror vara här då men nu verkar det som att jag får lov att ta hand om det. Även om jag inte vet vad det är som behövs fixas, det lät verkligen komplicerat när mamma försökte förklara det för mej, och hon tyckte också att min bror kunde kommit hit då för då kunde han visa vad som skulle göras.

Jag måste se till att maten är klar när mamma kommer hem, men det är inte så mycket som behövs göras utan bara värma på köttfärsåsen och sen ska jag koka pasta också.

Hemma i Dalarna

Hej!

Nu sitter jag här i soffan hemma hos mamma det är väldigt skönt att få sitta här nu efter att ha suttit i en bil i cirka 9 timmar, skulle ju egentligen ha åkt med till Falun men kollade upp hur bussarna från Borlänge gick. Och såg 3 olika bussar och hade turen att hinna med tåget som gick först, kom precis in på stationen som dom ropade ut det tåget för sista gången, sen hämtade mamma mej på stationen här hemma.

Sitter för tillfället och tittar på Nyhetsmorgon på tv4 och väntar på att få höra något från min bror eller hans sambo, för jag tänkte att jag skulle följa med dem till Borlänge idag, har skickat sms till båda men vet inte om dom har gått upp än. Men ska väl ta och gå och klä på mej lite om en liten stund, har filten på mej nu och det är riktigt varmt och skönt. Det var ju liksom -5 grader när vi kom till Borlänge så trodde att jag skulle frysa jättemycket men otroligt nog gjorde jag inte det, hade ju glömt allt vad vinterkläder heter så hade bara tygskor och skinnjacka, inte det mest optimala när man ska upp till sån kyla.


090406

Hej!

Nu sitter vi här hemma hos Jessicas farmor och farfar och jag och Jessica sitter vid varsin dator men det är väl inget ovanligt. Åkte vid 09.30 och var framme vid runt 10.30 så åt vi frukost och efter en liten stund så åkte hennes pappa och lillebror hem igen.Det är inte roligt att vara inloggad på msn den här tiden eftersom det knappt är något folk inne nu, men men får hitta på något att kolla på så länge tills det kommer in lite folk.

Just det i Fredags så åkte jag, Jessica och hennes pappa till Skurup för att handla lite på systemet, det var ju första gången för mej kändes jätteskönt att kunna gå in själv och plocka i det man vill ha:P

090404

Hej!

Idag gick jag och Jessca upp efter 12 idag och åt frukost sen gick vi ut och satte oss i solen och bara njöt av värmen. Sen kom katterna ut så då tittade vi till dem ett tag, sen efter 15 tror jag att klockan var så åkte vi in till Skurup och gick på tivoli. Spelade på chokladhjul men ingen av oss hade turen att vinna något, sen ville Jessicas lillebror och hans kompis åka karuseller så då gick jag och Jessica runt där en sväng. Bestämde oss för att kasta bollar på några burkar och om man lyckades få ner alla burkarna med 4 bollar så fick man ett pris. Och jag tyckte att det såg så lätt ut att jag bra fick lov att prova, visst gick det bra men sen när jag hade 1 boll kvar så träffade jag inte dom sista burkarna.

Hittade på dom andra sen när dom var vid "lustiga huset" det var något liknande som det iaf, när dom var klara där så gick vi vidare till såna "klo" automater, där man kan få upp olika saker. Och jag testade flera gånger men missade varenda gång och den sista gången så lyckades jag trycka på knappen så att jag hade ner "klon" innan den hade kommit över mjukisdjuret.

När vi hade gått klart på tivolit så åkte ena halvan av oss hem medan vi tjejer åkte in på affären och handlade lite, så jag passade på att köpa lite godis och choklad. Men när vi kom fram till kassan så var det bara 2 kassor som var öppna och i båda var det jättelånga köer så gick och ställde oss i den ena. Helt plötsligt försvann det en massa folk ur kön och då hade dom öppnat en till kassa men jag stog kvar och det gjorde jag nog rätt i för jag kom ut först.

Nu sitter jag och Jessica här vid varsin dator och väntar på att vi ska äta om ett tag, ska grilla ikväll mums vad gott, till det ska vi dricka cider som vi köpte på Systemet igår, det var första gången för mej:P.

Snart framme i Malmö

Hej allihop!

Nu sitter jag på tåget i Lund och ska snart packa ner datorn eftersom det inte är så långt kvar tills vi är framme i Malmö.

Hörs senare

Ciao

Från Göteborg till Malmö

Hej!

Nu sitter jag på tåget ner till Malmö eller har suttit här ett bra tag nu men har inte slagit på datorn fören nu eftersom jag behövde ladda mobilen förut, för annars så hade ingen kunnat få tag på mej senare idag. Just nu stannar tåget i Halmstad och jag har lite mindre än 2 timmar kvar tills jag ska gå av, men väl i Malmö så ska jag gå och köpa biljett så jag kan ta tåget till Skurup sen, där Jessica och dom kommer och hämtar mej.

Iaf när jag kom till Göteborg så skulle jag ju gå och lägga in min resväska i en förvaringsbox men jag hade ju inga pengar löst men som tur var så fanns det uttags automater på Centralen så tog ut lite pengar så jag skulle ha något löst. Sen gick jag ner och skulle växla min hundring nere vid boxarna men då ville inte automaten ta den så fick leta reda på någon annanstans att växla och som tur var kunde jag få småpengar inne på Pressbyrån. När jag hade lämnat resväskan och handväskan så begav jag mej ut i Solen till Mango där jag skulle lämna tillbaka lite grejer så fick nästan 400:- tbx där. När jag var klar där så gick jag till Nordstan igen och gick runt där och kollade lite och var in på Apoteket och handlade ögondroppar och plåster eftersom jag hade fått skavsår. När jag hade gått där en stund så bestämde jag mej för att gå in på Mc Donalds och ta någonting att äta och som vanligt så blev det en lilla menyn, men blev mätt på bara hamburgaren så fick slänga resten.

Efter det så gick jag iaf in på Åhlens för att köpa ett par solglasögon för klarar mej inte utan det nu när det är så soligt ute, så hittade på ett par snygga. Och väl tillbaka på Centralen kom jag på att jag hade glömt schampoo, Balsam och tvål hemma så gick in på Apoteket och köpte det. Och sen gick jag och satt mej en stund för att vila fötterna och då fick jag se att jag visst hade mina solglasögon med mej så nu har jag 2 par som är lika. Sen gick jag iaf ner och hämtade ut resväskan och handväskan och fick se sen att det inte var så lång tid tills mitt tåg skulle gå, så då gick jag till Espresso house och köpte en stor Chai latte och vad gott det är.

Nu vet jag inte om jag har något mer intressant att skriva om för tillfället iaf men antingen så skriver jag senare ikväll eller någon annan gång under helgen.

/Bea

Blandat 090402

Hej!

Just nu sitter jag på tåget från Skövde till Göteborg, skulle egentligen inte ha åkt fören efter 12 men kom på att jag fick lov att gå in på Mango i Göteborg och lämna tillbaka 2 saker. Så därför åkte jag redan nu och sen ska jag skynda mej in på Apoteket också och köpa ögondroppar, eftersom jag behöver det nu när jag ska hem till Jessica eftersom dom har katter och jag är allergisk.

Men först när jag kommer till Göteborg ska jag leta reda på skåp där jag kan låsa in min resväska men sen kom jag på att jag inte har några pengar löst men förhoppningsvis hittar jag på något. Har jag tur så tar skåpen kort, kommer iaf håg att dom gjorde det när jag var i Stockholm sist, för jag vill inte dra med mej min resväska på stan. Och om jag hinner så ska jag nog leta reda på något ställe att äta på, annars så blir det väl att jag äter på Mc Donalds eller så får jag köpa med mej en macka eller något sånt så jag får äta på tåget.

Jag skulle ju plocka ihop hemma i lägenheten igår men det var så mycket bra på tvn att jag bara packade resväskan, diskade och plockade ihop lite grann. Men det hade behövts att jag plockade ännu mer men kände inte för att ställa mej sent på kvällen och göra det, sen kände jag inte att jag ville göra det nu på morgonen innan jag åkte heller, så därför kommer jag komma hem till en stökig lägenhet sen. Men det är väl sånt som man får stå ut med när man inte känner för att plocka ihop.

Men sen när jag kommer hem om mer än 1 vecka så ska jag gå in i klädkammaren och hänga upp alla grejer som ligger där inne så nu kommer det bli riktigt bra när det är klart där inne.

Får ta och skriva igen lite senare när jag har något intressant att skriva om.

/ Bea


Kvällen

Hej!

Strax före 15 idag så gick jag ner till tvättstugan för att ta ur tvätten ur tumlaren och sen skulle jag stoppa in det som hade legat i tvättmaskinen där. Men det som låg i tumlaren hade inte blivit torrt så därför hängde jag in det i torkrummet och när det hade varit där inne en liten stund så var det torrt. Men det sista som låg i tumlaren var sängkläder och det tog jättelång tid att få dem torra  fick ha dem i tumlaren i över 1 timme för att dom skulle torka.

Sen när jag äntligen var klar nere i tvättstugan så gick jag upp till lägenheten och bytte om och gick sedan ner till "centrum" för att ta bussen hem till min syster, men först gick jag in på affären och köpte lite plåster eftersom jag hade fått skavsår. När jag kom hem till min syster så fick jag gå direkt in i badrummet och ta hand om Max som satt i badkaret och blev duschad av Ida eftersom han var full med sand och sen hade han fått en massa röda prickar. Så min syster funderade över om han kunde ha blivit biten av sandloppor då han hade hällt sand över sej idag.

Sen började vi med maten iaf och det blev potatisbullar och blodpudding och till det så hade vi en vitkålssallad med lingonsylt i, det var riktigt gott. Efter maten så åkte jag och syster till Plantagen för att handla lite grejer, hade turen att hinna med bussen hem och sen jag kom hem så har jag packat ner grejerna jag ska ha med mej till Jessica.

Tror faktiskt att jag har packat ner allt nu förutom min jättestora necessär som jag önskade att den var mycket mindre just nu. Men den verkar inte vilja bli så mycket mindre än vad den är just nu eller ja det skulle ju vara konstigt om det gick att krympa den, men ska leta efter en annan fast tror faktiskt att jag har en hemma hos mamma. Den skulle vara mycket bättre att använda eftersom den är mjuk istället för den jag har nu som är hård.

Skit också nu kom jag på ännu mer saker som jag ska ha med mej imorn när jag ska åka, men ska iaf lägga ner datorn i handväskan tror jag eller så lägger jag den i ytterfacket i resväskan. Sen måste jag se till att komma ihåg påsen från Mago med det jag ska lämna tillbaka så det är inte lite som jag ska ha med mej heller.

Sen måste jag se till att få växla lite pengar någostans eftersom jag måste låsa in resväskan på centralen i Göteborg för jag vägrar att släpa med mej den på stan.

Nu ska jag ta och gå och kolla om jag har glömt att packa ner något, dessutom så måste jag diska lite grann också. För tillfället så kollar jag på Greys anatomy på 5an med det är reklam just nu, men den är nog slut snart så får fixa disken och det andra när det är helt slut vid 22 istället.

God natt /Bea

Uppdatering

Kom precis från tvättstugan och det verkar ta mycket längre tid att tvätta än vad jag hade trott, eller ja själva tvättningen tar lika lång tid som jag trodde men det är torkningen som tar tid. Det blir ju inte torrt fast jag har tvätten i tumlaren i 40 minuter på varmaste och det konstiga är att dom nya sängkläderna var torra på ca 10 min i tumlaren.

Nej nu ska jag ta och gå in i klädkammaren och hänga in lite kläder som ligger kvar i påsarna från förra gången jag tvättade, för i Fredags när mamma kom så hade hon med sej klädhängarna som jag köpte när vi var på Ikea i Valbo. När jag är klar med det så ska jag gå in i badrummet och se över kläderna som ligger i korgen där inne om det är sånt som ska hängas in eller om det ska packas ner och ställas ut i förrådet.

Efter att jag är klar med det så ska jag gå ner till tvättstugan igen och känna om det som ligger i tumlaren är torrt och om det är det så lägger jag in sängkläderna som jag stoppade i tvättmaskinen alldeles nyss. Sen ska jag även ta och gå in i torkrummet och känna på klänningarna som hänger där inne eftersom jag inte vet om jag törs lägga dem i torktumlaren.

Blandat

Nu sitter jag här i soffan framför tvn och ska snart gå ner till tvättstugan igen och ta ut den andra tvättmaskinen och sen ska jag ta och känna på det som ligger i torktumlaren, måste även ta och känna på klänningarna som jag har hängande inne i torkrummet. Men innan jag går ner ska jag ta ur sängkläderna och ta med mej dom ner så att jag hinner tväta dem innan jag ska iväg, ska så klart bädda i nya sängkläder och det blir mina fina från Ikea.

Det är så himla skönt ute att jag kan gå till tvättstugan utan jacka, har så klart en kofta på mej eftersom det inte är riktigt så varmt här än att man kan gå i bara t-shirt.

Väntar

Hej igen!

Just nu gör jag inget speciellt slog precis på tvn igen och det är efter 10 på 4an eller ja det tog slut alldeles nu, jag sitter egentligen och väntar på att klockan ska bli 12 så att jag kan gå ner till tvättstugan och sätta igång dom första maskinerna.

Har på mej mina nya pumps också som jag tänkte passa på att gå in lite nu när jag ska gå ut en stund, har gått i dem lite här hemma men det är så svårt att gå in dem när man inte har så mycket att gå på. Till dem har jag iaf på mej mina jeans leggings och till det en enkel t-shirt, tänkte även ha min skinnjacka på mej till det eftersom det är så himla skönt ute nu. 

Efter att jag har tvättat klart så ska jag ta bussen hem till min syster eftersom jag ska äta middag hos dem och sen ska jag passa barnen medan min syster ska på Me&I party (alltså klädparty med mest kläder för barn men även för mamma och pappa). Och hennes sambo kommer hem någon gång mellan 18 och 19 så det blir inte så sent som jag kommer hem ikväll och då ska jag packa klart. Visst har jag inte ens börjat att packa ner någonting än men ska ta och göra det medan jag ändå väntar på att tvättmaskinerna ska bli klara.  


090401

Godmorgon..

Det är alltid lika skönt att vakna av att solen skiner och antar att det är minst lika skönt ute som det var igår, just nu har jag krupit ner i soffan och ligger under filten och har tagit med mej min kudde och har det skönt. Väntar på att Våra bästa år ska börja på 3an och efter det ska jag sätta igång och ta fram det jag ska tvätta idag, det är faktiskt inte så himla mycket som ska tvättas är mest underkläder och kanske några enstaka kläder. Just det jag ska nog ta och tvätta mina nya sängkläder som jag köpte på Ike för ett tag sen, dom är jättefina och lyser upp inne i sovrummet eftersom väggarna är beige/vita.

Ska även ta och kolla mitt konto då 2 av mina objekt på Tradera blev sålda igår och hann skicka ett vinnar mejl igår medan det andra skickades för en liten stund sen. För jag lovade att skicka grejerna så fort som jag såg att pengarna hade kommit in på kontot.

Just det idag är det ju 1a April och jag kan nog vara glad att jag bor ensam så slipper jag bli utsatt för något skämt som jag säkert skulle gått på.


RSS 2.0